Danone - Zoetermeer ZH

Zoek jij een rol waar je strategieën kunt ontwerpen in een omgeving met veel vrijheid waar jij de ruimte krijgt om te ondernemen? Ben jij sterk in het opbouwen en ontwikkelen van strategische partnerships en wil jij bij een organisatie werken waar duurzame groei voorop staat? Wil je vanuit een cross functioneel team klantgedreven proposities ontwikkelen en samen met de retailpartners in de markt zetten om zodoende waarde te creëren voor de consument?

Als Key Account Manager Retail sla je een brug tussen onze organisatie, onze A-merken Nutrilon & Olvarit met strategische partners in Nederlandse retail landschap, en lever je daarmee een grote bijdrage aan onze missie. Is jouw interesse gewekt? Lees meer en solliciteer!

Danone cultuur

Enerzijds werk je bij Danone voor een bedrijf dat overal ter wereld impact heeft, maar door de verdeling in diverse divisies (o.a. Specialized Nutrition, Essential Dairy & Plant Based, Water) werk je anderzijds in teams waarin iedereen elkaar kent. De inspanning van onze mensen is onze grote gemene deler: bij Danone werken mensen die meer zoeken dan een interessante baan bij een multinational. Elke dag werken wij samen met de business leaders die de producten bij onze consumenten en patiënten brengen die dit het hardst nodig hebben. Jouw specialisme, kennis en kunde maken hierbij het verschil – en hier krijgen wij elke dag ontzettend veel voldoening uit.

We hebben meerdere kantoren in Nederland; Global Head Quarters in Hoofddorp, Global Reasearch & Innovation Center in Utrecht, twee fabrieken, Haps en Zoetermeer, en twee lokale kantoren, Zoetermeer en Utrecht en daarnaast ook het kantoor van Alpro in Breda. Elk kantoor heeft zijn eigen dynamiek en diversiteit aan functies, dus er zijn tal van mogelijkheden voor jouw carrière pad!

Over de functie

In deze uitdagende en strategische rol heb jij de verantwoordelijkheid voor de business met meerdere strategische retailers (hoofdkantoor niveau). Je brengt de belangen van Nutricia en deze retailers bij elkaar in een joint business plan dat deze wederzijdse belangen bedient. Je neemt een ondernemende en leidende rol binnen de desbetreffende customer teams, implementeert strategieën op onder andere assortiment, distributie, activatie en promotie. Je bent commercieel verantwoordelijk voor commerciële onderhandelingen, jaarafspraken en overige condities.

Samen met jouw customerteam introduceer en implementeer je nieuwe initiatieven op de Nederlandse markt. Teneinde excellente executie te realiseren heb je intensief en frequent contact met verschillende contactpersonen bij retailers. Daarnaast ontplooi je met je creativiteit, ondernemerschap en visie innovatieve oplossingen binnen de samenwerking. Je bent in staat voor deze ideeën via stakeholder management, intern en extern, draagvlak te creëren. Vanzelfsprekend werk je hierop samen met verschillende experts binnen het customer team: category managers, demand managers, ecommerce experts, shopper marketing en field store managers.

Over jou

Werken bij Danone betekent dat je flexibel bent, met verandering kan omgaan en in staat bent om anderen te overtuigen van jouw ideeën. Danone is niet de organisatie van de strakke processen en structuur, wel zijn we de organisatie waar je als individu een impact kunt hebben, waar je gestimuleerd word om met nieuwe ideeën te komen, om out-of-the-box te denken en continue te blijven nadenken of we wel de juiste dingen op het juiste moment doen. Ondernemerschap staat voorop en wordt alom gewaardeerd. Het ontwikkelen van onze talenten staat bij ons hoog in het vaandel en daar investeren wij in! Van cross-functionele teams, waar jij met jouw collega’s van andere werkvelden het verschil kunt maken tot carrière- en coachgesprekken die jou verder kunnen brengen.

Om in deze rol succesvol te kunnen zijn zoeken wij een kandidaat met WO werk- en denkniveau met minimaal 3-5 jaar werkervaring binnen de FMCG/Retail (hoofdkantoor) industrie. Daarnaast uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk).

Over ons

Onze wereldwijde missie is het ondersteunen van gezondheid met de beste voeding voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd. Deze missie klinkt door in de ‘dual purpose’ van het bedrijf, wat betekent dat het zowel een zakelijke doelstelling heeft als een sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat doen wij samen met meer dan 3.000 professionals in Nederland en meer dan 100.000 wereldwijd.

Over ons

Bij Danone bieden we je een compleet arbeidsvoorwaardenpakket, met een concurrerend salaris en een jaarlijkse bonus. Daarnaast bieden we je een premievrij pensioen, 30 vakantiedagen per jaar en de optie om vakantiedagen bij te kopen. Tevens ontvang je korting op collectieve zorgverzekeringen, bieden we de mogelijkheid om aandelen te kopen met korting.

Over de procedure

Solliciteren kan rechtstreeks via Jobs @ Danone. In verband met GDPR, kunnen we je persoonlijke gegevens niet verwerken buiten onze career site om. Heb je vragen over deze vacature? Contacteer Sondra Lusaite, Talent Manager Benelux, sondra.lusaite@danone.com

De eerste stap in de sollicitatie procedure is een telefonisch screening. Is dit positief? Dan nodigen we je graag uit bij ons op kantoor voor een 1e interview en daarna volgt een business case en een 2e interview.

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Jouw ambitie, jouw plannen. Dan delen wij ook graag de onze.

Welkom, bij Danone Nederland.