Bilfinger - Den Haag ZH

Stagiair CO2 Footprint 

Den Haag 

Een rijke geschiedenis in toekomst creëren

Wij zijn Bilfinger Tebodin. Onze industriële klanten staan voor de uitdaging om te verduurzamen door het zoeken naar alternatieven energiebronnen, het sluiten van de grondstoffencyclus en het minimaliseren van impact op de omgeving. Hoe vertaalt dit zich in concrete oplossingen? Wij zorgen ervoor dat onze klanten uit de industrie hun uitdagingen kunnen waarmaken. Door innovatieve technieken en het gebruik van hedendaagse mogelijkheden van digitalisering maken wij de ambities van onze klanten waar. Al sinds de wederopbouw na de oorlogsjaren in 1945, zijn we hèt toonaangevende ingenieurs- en adviesbureau voor het creëren van een toekomstbestendige industrie.
 

Onze engineers en consultants lopen voorop in het realiseren van industriële investeringsprojecten. Onze toonaangevende klanten zijn actief in zeer uiteenlopende industrieën zoals de olie en gas, voedingsmiddelenindustrie, chemie en farmacie. Ze vertrouwen hun investeringsprojecten toe aan een team dat voorop loopt in het begrijpen van hun business en kan bouwen op technische expertise en jarenlange ervaring. Voor deze klanten leveren wij consultancy, engineering, project management, inkoop en constructie management services, kortom alles wat de klant nodig heeft om hun project succesvol te maken!
 

Loop jij ook voorop in jouw vakgebied? Wil jij graag werken aan projecten met een grote diversiteit aan klanten om daarmee de industrie toekomstbestendig te maken? Begrijp je snel de complexe vraagstukken van onze klanten en ben jij een uitstekende gesprekspartner voor onze klanten? Werk je graag in een informele cultuur met multidisciplinaire teams samen om interessante projecten te realiseren? Wil je werken in een organisatie waarin je snel kan ontwikkelen door opleidingen, coaching en regelmatig nieuwe uitdagingen? Dan passen wij bij jou!


Wat zoeken wij?

Een enthousiaste student die onze CO2 footprint in kaart brengt en onze bijdrage aan de SDG’s inzichtelijk maakt.
Bilfinger Tebodin helpt de industrie te verduurzamen. Dit doen we bijvoorbeeld door de CO2-emissies van industriële klanten in kaart te brengen met onze CO2 –masterplanning dienst. Ook maken we voor klanten inzichtelijk hoe ze actief kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG) door middel van de SDG-scan.
Om onszelf te verbeteren willen we onze eigen CO2 –emissie in kaart brengen en mogelijkheden uitwerken om nog actiever bij te dragen aan de SDG’s. Hier hebben we jou hulp voor nodig.
Wat ga je doen?
 

CO2 footprinting voor consultancy

 • Je leert onze CO2 masterplanning methodiek en daarbij behorende tools kennen
 • Je gaat in gesprek met collega’s om onze werkzaamheden inzichtelijk te maken
 • Je past de CO2 -masterplaningmethodiek aan voor toepassing op onze consultancyafdeling
 • Je brengt de CO2 footprint van de consultancy afdeling in kaart op basis LCA modellering in Ecochain
 • Je adviseert over te nemen maatregelen om de CO2 -footprint te verkleinen
   

SDG-scan voor consultancy

 • Je leert onze SDG-scan kennen
 • Je gaat in gesprek met collega’s om inzicht te krijgen in ons werk
 • Je past de SDG-scan toe op onze consultancyafdeling en brengt onze bijdrage’s aan de SDG’s in kaart
 • Je adviseert over te nemen maatregelen om de bijdrage aan de SDG’s te verbeteren
   

Achtergrondinformatie:

Masterplanning CO2 reduction - Bilfinger Tebodin B.V.

Combine digitization and sustainability in Industry 4.0 - Bilfinger Tebodin B.V.


Contact:

Voor vragen kan je contact opnemen met Erik Bierman, a.i. Senior Corporate Recruiter op telefoonnummer: 
+31 621 50 7000 of via email: erik.bierman@bilfinger.com