Gemeente Utrecht - Utrecht UT

Je werkt integraal samen met de andere bedrijfsvoering disciplines en met de inhoudelijk betrokkenen. Je onderhoudt daartoe functionele contacten met de controllers van de organisatieonderdelen.

Dit is je werk

Als Financieel Adviseur ben je verantwoordelijk voor een juiste opzet en werking van beleid op het terrein van financiën en je ziet toe op de naleving ervan. Je vertaalt kaders naar administratieve inrichting en uitvoering/werking. Je voert regie op gemeente brede financiële processen, zoals de investeringsplanning, activa. Jij pakt de regie, weet wat de processtappen zijn en bewaakt dat de juiste rolhouders zijn aangesloten. Je betrekt mensen en spreekt ze aan. Je faciliteert het proces zodat anderen hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. 

Daarnaast zal je ook op andere terreinen gaan specialiseren zoals bijvoorbeeld het gemeentefonds, BBV etc. om zodoende de kwetsbaarheid binnen het organisatieonderdeel te verminderen.

Informatie over organisatie onderdeel / afdeling

Je werkt bij de afdeling Financiën van het organisatieonderdeel Financiën, Inkoop en Juridische Zaken (FIJ). FIJ is een bedrijfsvoeringsonderdeel die het bestuur, de directie en organisatie voorziet van ondersteuning en advies. Daarnaast is FIJ ook verantwoordelijk voor strategisch beleid, kaderstelling en de functionele aansturing op het gebied van financiën, inkoop en juridische zaken. Zij zorgt ervoor dat, in samenwerking met de andere bedrijfvoeringsonderdelen, de bedrijfsvoering modern is en mee ontwikkelt met de organisatie.

Dit bieden we je

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad.

Dit bieden wij jou:

  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3.685,- en €5.519,- (schaal 11a/obv 36 uur) Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.

Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding klik dan hier.

Dit vragen we van je

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring en kennis van het vakgebied van planning en control en gemeentelijke financiën. Je hebt ervaring in het analyseren/adviseren en ondersteunen in beleidsmatige activiteiten en bent gewend om in een bestuurlijke omgeving te opereren. Je bent innovatief, nauwkeurig, kritisch, collegiaal en integer. Ervaring met projectmatig werken (PMC) is een pre.

  • Je hebt een HBO studie afgerond op financieel/bedrijfskundig terrein of beschikt over een vergelijkbaar werk en denkniveau
  • Je bent een planner en organisator, die zorgt dat mensen in de organisatie weten wat van ze verwacht wordt
  • Een adviseur met overtuigingskracht die in staat is zijn doelen te bereiken.
  • Je kan goed omgaan met druk, maar kan ook druk uitoefenen wanneer de situatie daarom vraagt.
  • Je kan goed schakelen tussen verschillende niveaus, waarbij je ieders taal goed kan spreken.
  • Je houdt van structuur en stuurt op resultaat

Je hebt naast de grote lijnen ook oog voor detail en staat bekend om je nauwkeurigheid.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als financieel adviseur aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan uiterlijk 8 april 2021 via de 'Solliciteer' button.

Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Richard van der Voorn, clustermanager Financiën, 06-22476950. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marcel Tankink, Recruiter 06-43120451.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin. Klik hier om in te schrijven in ons Marktplein inhuur voor onze inhuuropdrachten.