Charles River Laboratories, Inc. - sHertogenbosch NB

Al bijna 70 jaar werken de medewerkers van Charles River samen om te helpen bij het ontdekken, ontwikkelen en veilig maken van nieuwe geneesmiddelen. Wanneer u bij onze familie komt, heeft u een belangrijke impact op de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld. Of uw achtergrond in levenswetenschappen, financiën, IT, verkoop of een ander gebied is, uw vaardigheden spelen een belangrijke rol in het werk dat we uitvoeren. In ruil hiervoor helpen wij u een carrière op te bouwen waar u over gepassioneerd kunt voelen.

De afdeling Chemie bestaat uit circa 110 medewerkers verdeeld over de secties Analytische en Fysische Chemie, Bioanalyse, Test Item Formuleringen en Test Item Management. De Chemie afdeling is gespecialiseerd in methode ontwikkeling, validatie en de analyse van geneesmiddelen, polymeren, pesticiden en chemicaliën in uiteenlopende samples (water, formuleringen, bodem, plasma en weefsel). Tevens worden er milieuchemische en fysisch-chemische onderzoeken uitgevoerd.

Voor uitbreiding van de sectie Test Item Formuleringen (TSF) zijn wij op zoek naar een

Chemisch Analist / Apothekersassistent
voor de functie van Formulation Technician

Als Formulation Technician werk je binnen een dynamisch team en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van praktische werkzaamheden, zoals:

 • Zelfstandig en nauwkeurig de juiste doseeroplossingen en/of diëten aanmaken volgens GLP-richtlijnen ten behoeve van toxicologisch onderzoek;
 • Voorbereiden en controle van de aanmaakprocedures in de software Dispense;
 • Bereiden van vehicula en andere oplossingen;
 • Verantwoordelijkheid voor het onderhoud van apparatuur van de formuleringskamer;
 • Onderhouden van procedures en werkvoorschriften.

Profiel

 • Afgeronde MBO-4 opleiding in de chemische / medische richting of apothekersassistent;
 • Kritische werkhouding, klantgericht, gedreven en enthousiast;
 • Goed kunnen functioneren zowel individueel als in teamverband;
 • Ervaring met GLP of een ander laboratorium kwaliteitssysteem is een pre;
 • Voldoende kennis van de Engelse taal;

Ons Aanbod

 • Een modern bedrijf met een diversiteit aan werkzaamheden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een open bedrijfscultuur en een plezierige, informele sfeer;
 • Het gaat om een full time functie, deeltijd is in overleg mogelijk;
 • Het werken in weekenden is een onderdeel van de functie.

Over Safety Assessment

Charles River helpt zijn partners bij het versneld uitvoeren van preklinische geneesmiddelontwikkeling dankzij uitstekende programma's voor veiligheidsbeoordeling, de allernieuwste voorzieningen en deskundig advies op het gebied van wet- en regelgeving. Van individuele gespecialiseerde toxicologie- en “IND enabling”-onderzoeken tot pakketten op maat en complete laboratoriumondersteuning: ons ervaren team kan programma's ontwerpen en uitvoeren die anticiperen op problemen en obstakels uit de weg gaan, voor een probleemloze en efficiënte ontwikkelingsgang naar de markt.  Bij onze Safety Assessment-vestigingen lopen jaarlijks zo'n 120 programma's voor experimentele nieuwe geneesmiddelen (investigational new drugs [IND's]).

Over Charles River

Charles River is een organisatie die op contract onderzoek naar vroege fasen verricht (CRO). Wij hebben op ons fundament van proefdieren, geneeskunde en wetenschap voortgebouwd om een brede portefeuille van discovery- en veiligheidsbeoordelingsdiensten te ontwikkelen (zowel Good Laboratory Practice (GLP) als non-GLP) en onze cliënten te helpen, van de inventarisatie van targets tot preklinische ontwikkeling. Charles River levert tevens een verzameling producten en diensten die tegemoetkomen aan de behoeften van onze cliënten op het gebied van klinisch laboratoriumonderzoek en productieactiviteiten. Dankzij deze brede portefeuille van producten en diensten kunnen onze cliënten een flexibeler model voor geneesmiddelontwikkeling creëren, wat de kosten verlaagt en de productiviteit en effectiviteit verhoogd zodat producten eerder op de markt gebracht kunnen worden.

Met meer dan 14.000 medewerkers bij 80 vestigingen in 23 landen wereldwijd zijn wij strategisch gepositioneerd voor het coördineren van wereldwijde middelen en kunnen wij multidisciplinaire inzichten inzetten om de unieke uitdagingen van onze cliënten op te lossen.  Onze cliënten omvatten farmaceutische multinationals, biotechnologiebedrijven, overheidsinstellingen en medische en universitaire instellingen over de gehele wereld. 

Bij Charles River zijn wij gepassioneerd over onze rol bij de verbetering van de levenskwaliteit van andere mensen. Onze missie, onze uitstekende wetenschap en onze doelgerichte instelling werken door in alles wat we doen, en we gaan elke dag opnieuw aan de slag met de kennis dat ons werk de gezondheid en het welzijn van vele mensen helpt te verbeteren. Wij zijn trots te kunnen zeggen dat wij een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van circa 85% van de geneesmiddelen die in 2018 door de Amerikaanse FDA werden goedgekeurd.

Meer informatie vindt u op www.criver.com.