Ennatuurlijk - Eindhoven NB

Sourcing Manager Warmte

40 uur per week

Wil jij samen met ons de grootste uitdaging van de energietransitie aangaan; Nederland van het gas af en collectieve warmte verduurzamen? Heb je een achtergrond in een technische of economischbedrijfskundige richting op minimaal Hbo-niveau? Hecht je veel waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling, ben je communicatief sterk en heb je aantoonbare projectmanagementervaring?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Team Sourcing & Assetmanagement

De Sourcing Manager Warmte maakt deel uit van team Sourcing & Asset Management. Deze afdeling heeft als taak het exploiteren van de reeds bestaande warmte- en koude objecten, waarbij energie van de bron tot aan de klant geleverd dient te worden. Zowel op technisch als economisch vlak worden plannen gemaakt om deze energie betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam te kunnen continueren. Een belangrijk onderdeel van deze taak is het verkrijgen van duurzame warmte. Enerzijds produceren de installaties van Ennatuurlijk zelf deze warmte, anderzijds wordt een groot deel van de warmte ingekocht bij industriële bedrijven die bijvoorbeeld restwarmte over hebben.

Jouw verantwoordelijkheid

Met jouw lange termijn visie breng jij in kaart wat de verhouding in vraag en aanbod van warmte is, en selecteer je, met een multidisciplinair team van collega’s, de steden waarin nieuwe bronnen ingekoppeld moeten en kunnen worden. Je houdt een gestructureerde projectfunnel bij van alle mogelijke bronnen die op termijn met elkaar gecombineerd over de tijd beschikbaar kunnen komen. Daarnaast ben jij de ingang van Ennatuurlijk voor partners die mogelijk vanuit nieuw te ontwikkelen bronnen kunnen leveren. Je bent bereid om (na de huidige pandemie) de specifieke regio’s in te trekken om een goed beeld te vormen over deze potentie en je onderhandelt met geselecteerde partners om tot concreet af te sluiten warmte leverovereenkomsten te komen.

Daarnaast:

 • Word je verantwoordelijk voor de aanpak van de sourcing-strategie. Je ontwikkelt, binnen de kaders van de strategie, het afdelingsplan en de metropoolaanpak, een programma om op een gestructureerde wijze de sourcingfunnel te vullen met potentiële warmtebronnen, die naar gelang de inpassing in het plan tot contractering gebracht kunnen worden.
 • Ben je met jouw kennis van de energiemarkt en de ontwikkelingen in de warmtesector in staat om met aanbieders van warmte een overeenkomst te sluiten die recht doet aan de behoeften in het betreffende warmtenet. Je onderhoudt nauw contact met de assetmanager, accountmanager, engineer, financieel analist, jurist en projectleider om de integrale inpassing van deze bron technisch en economisch mogelijk te maken.
 • Zorg je samen met de IT en OT-collega’s voor de verdere digitalisering van de sourcingprocessen en omarm je de datagedreven cultuur om warmtebenutting te optimaliseren.

Wie we zoeken

Je bent een ondernemende, oplossingsgerichte en breed georiënteerde professional, die effectief en pragmatisch te werk gaat, een echte ‘getting-things-done’ mentaliteit. Je bent breed georiënteerd, weet de techniek te ontstijgen en brengt bedrijfskundige, financiële en algemene kennis mee van binnen en buiten het vakgebied. Je hebt visie op de markt en kennis van trends en ontwikkelingen. Je beschikt daarbij over een langetermijnvisie en ervaring met het opstellen van lange termijn plannen.

Als Sourcing Manager Warmte beschik je daarnaast over uitstekende analytische vaardigheden, kun je goed in concepten denken en heb je projectmanagementervaring. Je begrijpt processen en vertaalt die naar gewenste oplossingen. Je bent een overtuigende en transparante gesprekspartner op alle niveaus. Ook kun je goed omgaan met druk en reageert scherp op onvoorziene gebeurtenissen.

Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding op HBO of WO-niveau, bijvoorbeeld in de energietechniek, algemene of technische Bedrijfskunde. Bijkomende opleidingen op het gebied van economie of procestechniek zijn een pré;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de (duurzame) energiesector;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in de Nederlandse als Engelse taal.

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken als een NS businesscard, iPhone en de (structurele) mogelijkheid om thuis te werken zijn bij ons prima geregeld. Deze functie is ingeschaald in salarisschaal M van ons functiehuis en kent een range van € 4.100,- tot € 5.850,- bruto fulltime per maand. Er is doorgroei mogelijk naar een seniorrol, salarisschaal N, tot maximaal € 6.700,- bruto fulltime per maand.
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym, een super hippe gym bij ons beneden in het pand. Op die manier kun jij je volledig focussen op jouw rol en krijg je alle kansen om te schitteren. Je hoeft ze alleen nog maar te pakken.
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.
 • We geven je alle vertrouwen zodat jij jezelf kunt ontwikkelen, een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en de mogelijkheid met ons mee te bouwen en te groeien.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden. Een vervolggesprek zal op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de "Solliciteer" button op onze website
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Susanne Hairwassers (HR adviseur) op 06-21 67 87 71.
 • Je kunt ook contact opnemen met Wouter Schouwenberg (Manager Sourcing & Assetmanagement) als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, via 06- 15 89 79 43.

Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.