N.V. Nederlandse Gasunie - Groningen GR

Adviseur Procesmanagement

Vind jij het leuk mee te werken aan het verbeteren van processturing binnen Gasunie? Dan is deze zelfstandige en uitdagende rol in het verder implementeren van KPI’s iets voor jou!

Waar ga je werken?
Groningen

Wat ga je doen?
Als Adviseur Procesmanagement, krijg je een zelfstandige en uitdagende rol in de ondersteuning van het management met het verder implementeren van de KPI-sturing én heb je een actieve rol als facilitator in het dynamische veranderproces van technische wijzingen binnen de afdeling Operations.

Binnen de afdeling Operations (O) is het verbeteren van de processturing over de afdelingen heen één van de doelstellingen van het MT O. Daarvoor is een set van Stuur KPI’s in ontwikkeling.
Doelstelling van het MT O is om processturing in te richten voor de processen; onderhoud, projecten, beheer en het organiseren van de dienstverlening. In deze functie ben je samen met het management verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van proces KPI’s om de beoogde processturing vorm te geven.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:
 • Het mede opstellen van de KPI’s. Ook het vormgeven van deze KPI’s is een belangrijk onderdeel: Wat meet je precies, is de onderliggende data van voldoende kwaliteit, meet je wat je beoogd te meten, is de gewenste data beschikbaar en ook ontsluitbaar, zijn de KPI’s geschikt om op (bij) te sturen?
 • Je bent facilitator in het veranderproces van technische wijzingen binnen de afdeling Operations.

Wat vragen we?
Om als Adviseur Procesmanagement succesvol te zijn:
 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Technische Bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt goede en aantoonbare kennis van Power BI.
 • Het is erg handig wanneer je ervaring hebt in een technische omgeving.
 • Analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden en organisatie sensitiviteit zijn een must in deze functie. Je gaat accuraat te werk en je bent in staat anderen te enthousiasmeren.
 • Jouw gestructureerde manier van werken zorgt voor helderheid en duidelijke afspraken.

Wat bieden we je?
Een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:
 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt.
 • In eerste instantie een contract voor een jaar, met uitzicht op vast.
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Je gaat werken binnen de afdeling Operations Business support – Performance en Control (OB-C), OB-C is een service verlenende afdeling van Operations die actief adviseert, ondersteunt en faciliteert. De afdeling voegt waarde toe door het inbrengen van kennis & vaardigheden, een proactieve houding en een onafhankelijke blik. Daarbinnen onderscheiden we drie aandachtsgebieden:
 • Processturing bevorderen: Verbeteren van de operationele performance door het inrichten van KPI-sturing op processen, waardoor in de keten zichtbaar wordt waar knelpunten ontstaan waarop geacteerd moet worden om het doorlopen van de processen te bespoedigen.
 • Verbeteren van de effectiviteit door risico gestuurd handelen: Door transparante risico gebaseerde besluitvorming binnen Operations brengen we de elementen veiligheid, betrouwbaarheid en kosten meer in balans. Dit zal naar verwachting leiden tot een toegenomen risico reductie per geïnvesteerde euro.
 • Lerende organisatie: Continu leren leidt tot efficiëntere uitvoering. We ondersteunen het identificeren van oorzaken van problemen en het voorkomen dat ze opnieuw optreden. Analyse, reflectie en communicatie van geleerde lessen zijn essentieel voor verbetering, net als de discipline om deze best practices te standaardiseren.

Je rapporteert in deze functie rechtstreeks aan de Manager Operations Business Support.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 28 maart je cv en motivatie in via het sollicitatieformulier. Rond 2 april laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 8 april in Groningen of via Teams. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige Manager Erik Elzinga: 06 1100 5356. Of kijk op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie voor meer informatie over de organisatie.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!