XPO Logistics - Amsterdam NHHeb jij meerdere jaren ervaring opgedaan als Safety Manager, kom jij het beste tot je recht in een dynamische high-tech omgeving en heb jij kennis van zowel de Nederlandse als de Europese wet- en regelgeving op het gebied van safety? Lees dan snel verder!

In deze rol ben jij verantwoordelijk voor alle veiligheidsactiviteiten, zowel beleidsmatig als operationeel, op onze 7 sites gekoppeld aan dit account. (Nederland, Ierland, Engeland, Finland en Belgie). Op deze sites zijn wij dedicated werkzaam voor één klant. Onze klant staat in de Top50 van de Fortune 500 en is actief in de High Tech industrie.

Zowel voor onze klant als voor XPO Logistics staat veiligheid op nummer 1. Jij bent als Safety Manager een zéér belangrijke schakel in ons proces. Vanzelfsprekend ben je dan ook onderdeel van het MT.

Wat ga je doen?

 • Het beheren van het veiligheidsprogramma in overeenstemming met het organisatiebeleid, procedures en nationale- en internationale wettelijke vereisten;
 • Ervoor zorgen dat alle bedrijfsactiviteiten voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsnormen en lokale regelgeving en daarnaast het melden van incidenten;
 • Onderzoek naar grote incidenten en gemeenschappelijke thema’s om ervoor te zorgen dat er lokaal en regionaal strategieen zijn om herhaling te voorkomen of het aantal incidenten terug te dringen;
 • Stakeholdermanagement; het is in jouw functie erg belangrijk zeer goed contact te onderhouden met o.a. de klant, site management, HR, en de operatie;
 • Het opstellen van diverse rapportages en samenstellen van KPI data;
 • Het coordineren en uitvoeren van gezondheids- en veiligheidsaudits;
 • Het ontwikkelen en geven van trainingen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van diverse safety-gerelateerde verbeterplannen voor de regio en de afzonderlijke sites.

Het betreft een fulltime functie waarin je direct rapporteert aan de Program Director.

Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal een HBO/WO opleiding afgerond in de richting Veiligheidskunde of vergelijkbaar;
 • Je bent recent minimaal 5 jaar werkzaam geweest in een soortgelijke functie waar je verantwoordelijk was voor meerdere internationale locaties (bij voorkeur logistiek / supply chain / 3PL);
 • Je hebt goede kennis van de Europese wet- en regelgeving en van ISO9001, ISO14001 en ISO45001 normering ;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect in woord- en geschrift, bent communicatief vaardig en hebt sterke presentatieskills;
 • Je bent woonachtig in de regio Amsterdam en bereid om ongeveer 30% van jouw tijd te reizen naar de verschillende vestigingen binnen dit account.

Wat bieden wij jou?

 • Marktconform salaris, bonusregeling, leaseauto, laptop, smartphone;
 • Een functie met veel verantwoordelijkheid, waar je iedere dag voor nieuwe uitdagingen staat;
 • Een team van enthousiaste collega’s die samen met jou altijd voor het beste resultaat gaan.


Werken bij XPO Logistics betekent werken in een dynamische en internationale organisatie. Een boeiende omgeving waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. Medewerkers bij XPO Logistics voeren zelf de regie over hun eigen succes. Wat je functie bij XPO Logistics ook is, iedere dag sta je voor nieuwe uitdagingen, waardoor je je optimaal kunt ontwikkelen. We ondersteunen je bij je ontwikkeling, zodat je bij kunt dragen aan het ondernemerschap van onze organisatie.

Meer weten over XPO Logistics? Bekijk dan onderstaande video of bezoek onze website nl.xpo.com
https://www.youtube.com/watch?v=ZgFyx6njy9c

Kortom, dit is de volgende plek waar jij wilt werken!

Voor meer informatie kun je terecht bij Julia Gerrits (Corporate Recruiter), zij is te bereiken via het telefoonnummer 088-5881000 of julia.gerrits@xpo.com.

Interesse?

Solliciteer via de button en laat jouw recente CV + motivatiebrief achter.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

XPO is een toonaangevende leverancier van geavanceerde supply chain-oplossingen voor de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Wij helpen onze klanten hun goederen zo efficiënt mogelijk te beheren met behulp van onze technologie en diensten. Onze grootste kracht is ons wereldwijde team - energieke, innovatieve medewerkers van alle ervaringsniveaus en talenten die XPO een geweldige plek maken om te werken.

Klanttevredenheid, persoonlijke groei van medewerkers en duurzaamheid staan centraal binnen de bedrijfsfilosofie van XPO Logistics. Vandaag de dag behoort deze ambitieuze onderneming tot de top 3 van Nederlands grootste logistiek dienstverleners.