Kao USA Inc. - Amersfoort, UT

Overview
Kao Corporation is een toonaangevende fabrikant van premium beauty care merken die worden erkend over de hele wereld voor hun innovatie en kwaliteit. In onze Beauty Care Business bieden wij producten die variëren van cosmetica, huid- en lichaamsverzorging producten zoals gezichts- en lichaamsbehandelingen reinigingsmiddelen, haarverzorgingsproducten. Onze Beauty Care business in de Benelux richt zich op de merken Goldwell, KMS, Guhl, John Frieda, Bioré en Molton Brown.
Voor de ondersteuning van onze Salon Business Benelux zijn wij per direct op zoek naar een commercieel Business Analyst (ft).
Binnen de functie van Business Analyst ligt de focus van de rol op het doorvertalen van data naar commerciële kansen, in afstemming met het Sales, Marketing en Educatie team. Je bent in staat om uit een grote hoeveelheid data te filteren wat belangrijk is en kunt vervolgens deze informatie op een heldere en toegankelijke manier communiceren naar de commerciële teams. Je bent als het lokale aanspreekpunt nauw betrokken bij het ontwikkelen en implementeren van digitale SFA tools en werkt nauw samen met Sales, Marketing en Educatie. Door alle data op een commerciële manier te benaderen til jij deze teams naar een hoger niveau.
## Responsibilities
Hoe ziet je dag als commercieel Business Analyst er uit?
Binnen een paar minuten lopen van station Amersfoort ben je op ons kantoor aan de Berkenweg. Allereerst haal je de huidige omzet stand uit het systeem en stuurt deze door naar Sales en Marketing. Hierna neem je een kop koffie en schuift aan bij een meeting met Sales; je presenteert je analyse en overlegt vervolgens met Sales welke additionele stappen er nodig zijn. Na de gezamenlijke lunch met je collega’s ga je verder met het opzetten en verbeteren van een nieuwe Sales KPI dashboard. Aan het einde van de middag heb je een telefonische meeting met andere BI key users uit EMEA waarin ervaringen en nieuwe projecten gedeeld en besproken worden.
## Qualifications
De perfecte kandidaat is goed met cijfers, creatief, punctueel en gaat proactief en zelfstandig te werk. Je werkt succesvol samen met de verschillende teams en ondersteunt ze waar nodig. Je daagt ze uit en kijkt constant kritisch naar de gang van zaken. Jouw vermogen om complexe zaken in simpele woorden uit de drukken maakt jou extra succesvol in deze rol.
Daarnaast beschik je over:
* Een afgeronde HBO/WO opleiding;
* Sterke analytische vaardigheden;
* Goede kennis van SAP, BI en Excel
* 1 – 3 jaar ervaring in het analyseren van data en produceren van management rapportages
* Ervaring in de beauty care industrie is een pré
Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.
*Job ID:* 2018-3571
*Brand:* Goldwell, KMS
*Location:* NL - - Amersfoort